Amenajari Interioare


Amenajari Interioare - este un domeniu in care conteaza foarte mult creativitatea celor care desfasoara acest tip de activitate dar si modul de executie a lucrarilor menite sa aduca modificari locuintei in scopul obtinerii unui spatiu locativ cat mai util din punct de vedere al suprafetei care sa satisfaca totodata nevoia de relaxare a beneficiarului.

Se pot face astfel amenajari interioare incepand cu living-room-ul , camera de zi unde  membrii familiei isi petrec o parte destul de mare din timp cu activitatile de zi cu zi sau primind vizite ale vecinilor si prietenilor , in dormitoare sau in bucatarii si bai.

Daca in general in camerele de zi si dormitoare se fac amenajari interioare menite mai mult realizeze un decor cat mai placut , in bucatarii se urmareste realizarea unui spatiu care sa asigure un mediu cat mai steril datorita faptului ca aici se gateste hrana si se depoziteaza sau prepara alimentele .In mod obisnuit in cazul unei amenajari interioare in bucatarii se aplica pe pardoseala un montaj gresie iar pe pereti faianta.

La fel ca si in cazul bucatariilor, in baie , spatiu care de altfel este foarte important pentru igiena de zi cu zi a membrilor familiei , se pot face amenajari interioare constand in aplicarea aceluiasi montaj gresie si faianta dar se mai pot face si izolatii ale peretilor cu rigips care sa ofere protectie contra umezelii.

In dormitoare si in camerele de zi unde se fac amenajari interioare se opteaza pentru placari cu rigips sau construirea de scafe din rigips care sa tina loc mobilierului si se monteaza parchet care poate face ca mentinerea curateniei in camera sa fie mult mai usoara.

2 comentarii:

  1. Bun articolul. Recomandarea noastra este sa va amenajati/renovati spatiul (casa, apartamentul, biroul, etc) numai cu oameni pregatiti care stiu ce fac. Adevarul este ca se cunoaste diferenta si la design si la functionalitate si la rezistenta in timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zugravirea peretilor de interior

    Verificarea bazei
    Înainte de a începe lucrul, trebuie verificată aderenţa materialului de bază. Pentru a stabili natura acestuia se face un test cu un pic de apă.

    Umeziţi un burete sau un şervet şi ştergeţi cu el toată suprafaţa. Dacă rămâne vopsea pe burete sau şervet înseamnă că peretele sau tavanul sunt acoperite cu zugrăveală pe bază de var, calcar, clei, minerale sau humă. Dacă nu s-a preluat nimic înseamnă că este vopsea lavabilă sau lac.

    Zugrăvirea peste culori
    Se poate zugrăvi peste: vopsea lavabilă, var, vopsele cu lac. Vopselurile cu clei trebuie spălate complet şi suprafaţa acoperită cu un strat gros de grund. Înainte de a revopsi, suprafeţele trebuie curăţate de bucăţile sparte nedesprinse. Cel mai bine este să o frecaţi bine cu o matură sau cu o perie. La culorile pe bază de calcar suprafaţa trebuie făcută rugoasă cu o perie de sârmă şi apoi acoperită cu un strat gros de grund.

    Şpăcluirea defectelor mici de tencuială
    Defectele mici de tencuială pot fi şpăcluite cu glet pe bază de ciment, glet pe bază de gips sau gips cu uscare rapiă. Găurile şi fisurile se curăţă cel mai bine cu un şpaclu îngust sau cu o şurubelniţă, astfel incât să fie îndepărtate toate bucăţile de mortar desprinse. Baza trebuie să fie curată, uscată şi tare. Pentru aceasta umeziţi uşor fisurile şi umpleţi-le cu glet. Deoarece gletul se contractă şi se deformează în timpul uscării, după circa jumătate de oră trebuie şpăcluit din nou. Micile neregularităţi se pot netezi în final cu hârtie fină de şlefuit.

    Şpăcluirea fisurilor mari
    Fisurile mari se întăresc cu o bandă pentru rosturi. Fisura se răzuieşte şi se umezeşte cu apă, după care se aplică un strat de glet şi se aşează de-a lungul fisurii banda de rosturi (o bandă foarte subţire din fibră de sticlă). Aplicaţi apoi încă un strat de glet, pe care îl întindeţi cu grijă, cât mai neted. După ce locul s-a uscat puteţi netezi cu atenţie cu hârtie fină de şlefuit.

    După ce materialul de bază a fost pregătit corespunzător, lăsaţi suprafaţa să se usuce bine. Ulterior grunduiţi cu grund de bază.

    Reguli importante la zugrăvit
    Pregătiţi vopseaua conform instrucţiunilor producătorului. Atenţie! Amestecaţi întotdeauna foarte bine vopseaua! Acoperiţi cu o bandă de protecţie suprafeţele care nu trebuie vopsite. Nu înmuiaţi prea adânc bidineaua şi trafaletul în vopsea. Închideţi bine recipientul după utilizare.

    Materiale de lucru
    • Trafalet - cu peri lungi pentru vopseluri fluide
    - cu peri scurţi pentru cele mai vâscoase
    • Grătar
    • Prelungitor telescopic
    • Pensulă în unghi
    • Pensulă pentru calorifere
    • Pensulă plată (pentru vopsit la colţuri şi în locurile greu
    accesibile)

    Cantităţile de vopsea
    Pe eticheta găleţilor cu vopsea găsiţi date privind suprafeţele care pot fi acoperite. Ţineţi seama că un perete cu suprafaţă rugoasă necesită o cantitate mai mare de vopsea decât unul neted. Planificaţi-vă o rezervă suficientă.
    Regulă: un litru de vopsea pentru 10 m².

    RăspundețiȘtergere