E bine sa zugraviti iarna?


Si da, si nu. Depinde de conditiile specifice. Amintim acum cateva dintre acestea.

Daca in discutie e o constructie veche, lucrurile sunt relativ simple.  Se poate zugravi aproape fara probleme, dar bine ar fi, totusi, sa asteptati o perioada cu temperaturi exterioare pozitive. Casa fiind incalzita, puteti deschide ferestrele, pentru evacuarea umezelii in exces.

Mai complicat este cand e vorba de o cladire in constructie. Chiar si cu instalatia de incalzire in functiune, o casa proaspata este cu totul altceva decat o casa veche.

Ca regula generala, luati in calcul faptul ca uscarea betoanelor, a sapelor si a gletului se face intr-un timp dublu fata de timpul care ar fi necesar vara. Deci,  nu va grabiti cu gletul si,  mai ales,  cu tencuielile decorative.  Nu le aplicati pana nu termoizolati exterior casa,  chiar daca interiorul este incalzit.  Daca peretele este rece,  apa din glet sau tencuiala poate ingheta si se compromite lucrarea,  iar singura solutie va fi refacerea ei.

Deasemenea,  lasati un timp suficient de lung intre gletuire/finisare si montarea parchetului.  Daca va grabiti,  sigur vi se va umfla parchetul ! Lucrurile sunt si mai clare daca parchetul este masiv. El insusi are nevoie de o perioada de acomodare cu casa,  cu umezeala ei proprie. Unii producatori recomanda chiar si sase luni !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu